Är e cigarett farligt och ska man undvika det?

Det har kommit en del nyheter om att elciggen skulle vara åtminstone lika farliga som vanliga cigaretter men sanning är att det här inte stämmer. Även om man kan säga att det finns ingredienser i ångan som man andas in med el cigg som inte är så hälsosamma så kan man aldrig jämföra detta med vad som finns i vanlig tobaksrök. Det är inte klarlagt om man får i sig en ökad mängd av formaldehyd med dessa cigg.

Är e cigg verkligen farligt? Det är så att många av e-cigarettens hälsorisker inte har med själva substansen att göra. Dock uppstår en fara om man byter el-cigg mot vanliga cigg. Det ska dock sägas att detta bara är en teori.

e

Är e cigg farligt så att man kan bli sjuk?

Många undrar om el-cigaretterna är farliga, det är inte så konstigt de innehåller ju faktiskt det cancerframkallande ämnet formaldehyd. Man kan inte säga att cigaretterna är farliga på det viset, det finns nämligen inga vetenskapliga bevis som stöder detta. Trots detta är det många så kallade intresseorganisationer som vill övertyga oss om motsatsen.

Känner du dig osäker? Ta reda på mer information om el cigg innan du börjar använda dem. Om man läser om undersökningar som har gjorts så måste man betänka hur de har utförts och vilka resultat man faktiskt kom fram till. Vissa el-cigaretter innehåller nikotin andra inte, det är viktigt att komma ihåg detta. När man ångar utan nikotin så finns det ju ingen risk för beroende vilket gör en stor skillnad.

I USA har studier visat att unga som ångar minskar tobakskonsumtionen. E-cigaretter verkar med andra ord bidra till mindre rökning. E-cigg är bättre för hälsan då du inte får i dig lika många gifter som med en vanlig cigarett.

El cigg eller tobak det är frågan

Röker du inomhus eller utomhus? Det spelar ingen roll e cigg är Man stör ingen annan och man blir inte påverkad av cigaretterna. Valet är givet.

Ska man röka ska man röka e-cigg. En annan stor fördel är att el-cigaretten är billigare. Du får bättre hälsa samtidigt som du mår betydligt bättre.