Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Alla kan räkna upp flera skäl till att använda handdesinfektion just nu. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

desinfektionmedel

Köp inte hem flera liter handsprit. desinfektion spray Det är inget problem att det är slut. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Oftast är handsprit bättre!

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Tänk på ytdesinfektion också. Använd sprayen på varor som du använder.