Lär dig mer om influensa symtom och hur du kan skydda dig mot smitta

Alla vet inte att de har influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Du kan även känna dig illamående.

handdesinfektion

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Börja innan du får influensa symtom. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är inte så komplicerat. Köa inte för att köpa handsprit. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Tänk handtvätt istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Spola händerna därefter. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Det är sällan så. Det du vill få är virusdödande effekt. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Det är bra med rena händer.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. antibakteriell spray Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Det gäller alla. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Då har du ett gott skydd hemma. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.