Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Förmodligen är det så att handsprit inte räcker som metod.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Håll dig skyddad med handtvål

bakteriedödande

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Tvätta händerna om du har varit ute. Du kan ha tvål i flera rum. Då glömmer du inte så lätt.

När får du smitta på dina händer?

Oftast tänker man ju inte på det. handsprit apoteket Handtvål är inte allt.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Det är av stor betydelse. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Vi måste göra vad vi kan

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Därför är det bra att se till att alla badrum och kök har gott om både tvål och antibakteriell spray. På alla platser som du kan komma på.