Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Sjukdomen är helt ny. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Nu är det viktigt att desinficera

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du måste ändå tvätta händerna. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Tvätta händerna ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Glöm bort apotekens handsprit. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

antibakteriell

Vad är ytdesinfektion?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.