Allsidig användning av en tablettpress för tillverkning av hälsokost

Tabletter är en bra uppfinning. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Nu kan du göra egna tabletter med en tablettpress. Du kan till exempel tillverka glukosamintabletter.

piller

En tablettpress passar till flera produkter

TablettpressEN kan användas om och om igen. Du kan enkelt fortsätta producera andra sorters tabletter när dina glukosamintabletter är klara.

De tabletterna är i en klass för sig. På tre veckor har de börjat verka mot dina ledsmärtor. De blir till smörjvätska i lederna. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Så fort de klassades som läkemedel blev de mycket dyrare. Dessutom minskade man tabletternas styrka. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Det fungerade ett tag sedan var man tillbaka hos läkaren igen. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Om man vill ha de starkare tabletterna kan man köpa de som är avsett för djur. Lång nästa.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Självklart är det så att släppmedlet som man använder hjälper till. Men formen på maskinen är också sådan att det är lätt att hålla rent.

Du kan utföra olika uppdrag

Med rätt tablettpress kan du utföra rätt uppdrag och få rätt volymer. dragerad
Det tar en stund innan det blir klart men det är ingen evighetslång väntan.

Den sofistikerade tekniken gör att produktionstiden kortas avsevärt. Med stansen pressas tabletterna samman. Formarna ger olika utseende.

Pressen kan tillverka tusentals tabletter i timmen. Du kan köpa tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Vissa maskiner har upp till 32 stansar. Det är i princip lika många enkla maskiner som har en gemensam motor och ofta går ännu fortare.
En enkel maskin kan göra 2 000 tabletter per timme, en med 32 huvuden kan göra 64 000 tabletter.

Klibbmedlet håller ihop tabletten och släppmedlet gör att den släpper från stansen. Akaciakostfiber kan stansas till tabletter utan problem.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Saigonkanel kan du inte heller göra tabletter av. De brukar man fylla kapslarna med.

Klibbmedel kan vara en dextrin, akaciagummifiber etc. Det vanligaste medlet är ändå mikrokristallinisk cellulosa. Blanda i ungefär 20 %.

Använd 1 % av släppmedlet magnesiumstearat. Allt finns att köpa på allt-fraktfritt.se.

Om du blandar är det vanligt att pulver lägger sig överst, därför är det svårast att blanda. Volymen har ingen betydelse du måste använda maskiner ändå. Man kan blanda med en stor sked också.

Du börjar med klibbmedlet. Därefter släppmedel, då blandar man bara precis så det blir inblandat, max 5 minuter. Om du blandar för bra blir tabletten skör.

Om tabletten håller när den tappas i golvet är den klar. En hårdhetsmätare fungerar också.

ex med 16-32 huvuden, så väller det ut färdiga tabletter. Då måste du kanske använda flödesmedel. Tillverkningen går snabbare då.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Man kan också sätta till sprängmedel så tabletten löses upp snabbt i magen, eller medel som gör att den tar lång tid att lösa upp och blir en deposittablett.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Tänk på hygienen

Tabletter som ska intas som medicin eller kanske som kosttillskott får inte komma med bakterier eller ämnen som är farliga för oss människor. Det är också därför som de som jobbar med tablett tillverkning måste hålla en så hög nivå på renlighet.

Du måste rengöra maskinen ofta. Inget från tidigare produktioner får vara kvar. Blandningen kan bli farlig då.

Vissa ingredienser kräver att du är extra noggrann. Då måste du tänk på hur du är klädd.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

När du stansar i en tablettpress se till att tabletten är hel. Det är vanligt om du är ovarsam. Om du använder klibbmedel så funkar det.

Med rätt blandning blir det bra. De mister inte formen i första taget och är därmed attraktivare att använda. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Det gör det lätt att tillverka olika former och storlekar av tabletter med samma press. Du kan ställa in stansen.

Genom att använda maskinen på rätt sätt så skyddas den. Den kan då vara till nytta för många projekt och tillverka tusentals tabletter på mycket kort tid.