Viktiga åtgärder då olika tabletter tillverkas i samma tablettmaskin

En maskin kan i vissa fall vara lämplig till flera olika projekt. Om man ska göra tabletter så måste man tänka i andra banor.

Det kan ju vara så att tabletterna blandas ihop. Om du ska använda en tablettmaskin måste du hålla styr på ingredienserna.

Gör tabletter på ett säkert sätt

Innan processen med att tillverka tabletter kan börja måste du se över din arbetsstation. Större produktioner kräver oftast en minutiös planering.

Fattas något material? Se till att det inte ligger några rester kvar i tablettmaskinEN. Ytor ska vara fria från medel och damm från tidigare produktion.

Hantera endast ett material i taget. Det minskar riskerna. Producera inte mer än en tablett i taget. På så vis blandar du inte ihop dem.

Tvätta även de maskiner som inte använts. Det är viktigt att du följer GMP, tillverkningsseden. Det hindar att misstag uppstår. Du kan journalföra det också.

Kläder och verktyg som används under produktionen

Innan du börjar tillverka tabletter måste du se till att verktygen är rena. Även människor kan ses som verktyg. Kläderna måste vara särskilt anpassade för det arbete som du ska utföra.

Linne är ett bra material. Även de som jobbar vid tablettmaskinEN ska vara rätt klädd. Alla kroppsdelar ska täckas. Dessutom så ska man införa en rutin där händer hela tiden tvättas. Det minskar spridningen av virus.

När man är klar kan man dra igång en tvättmaskin. Man bör byta till nya kläder då en ny produktion av tabletter drar igång. När det inte går att tvätta. Vissa tvättmedel blir kvar på kläderna.

Du måste också skydda din övriga personal. Det är viktigt att du väljer skyddsutrustning som du kan röra dig obehindrat i. Då är alla skyddade.

Ha också rätt skor på dig. tabletter
Det i sig har inte med tablettmaskinEN att göra. Välj rätt skor som ger dig bra skydd och support.

Droger som är känsliga

dragerad

Vissa preparat är extra känsliga vid själva överföringen. Tänk på det när du använder hormoner med levande mikroorganismer. Då är skyddet extra viktigt.